Home »

Ştiri interne

Ştiri interne

Avocații lui Jean Pădureanu, fost președinte al Gloriei Bistrița, au cerut miercuri disjungerea cazului său din cel al dosarului Transferurilor, deoarece are probleme grave de sănătate și nu se poate prezenta la termene.

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / MIRCEA ROSCA (C)

 

Avocații au spus că Jean Pădureanu nu își mai poate ține diabetul sub control și are momente dese de amnezie, când nu își recunoaște nici familia.

La intrarea în sediul Curții de Apel București (CAB), George Copos, un alt inculpat din dosarul Transferurilor, a declarat că a obosit de "hărțuiala" presei, care a pus o mare presiune pe cei judecați în acest caz.

"Cred că noi am fi putut face mult mai mult în acești șase ani de zile, cu aceste drumuri am pierdut sute de milioane de euro pe care nu i-am investit. Vreau multă liniște, pace și stabilitate de sărbători. Cred că se va termina repede, sunt două doamne judecătoare exigente, aspre cu noi. Simt o enormă frustrare că sunt aici nemeritat", a spus patronul Rapidului.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 22 ianuarie 2014.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 20 mai să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar și recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Nețoiu și frații Ioan și Victor Becali și a trimis dosarul spre rejudecare.

Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel București l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe patronul clubului Rapid George Copos.

CAB a mai decis atunci alte condamnări: trei ani de închisoare cu suspendare pentru finanțatorul de la Gloria Bistrița Jean Pădureanu, patru ani de închisoare pentru Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oțelul Galați, șapte ani de închisoare cu executare în cazul lui Cristian Borcea, fost finanțator al FC Dinamo București, opt ani de închisoare cu executare pentru fostul impresar Ioan Becali, șapte ani de închisoare cu executare pentru impresarul Victor Becali, trei ani de închisoare cu suspendare pentru fostul angajat al firmei "Becali sport" Gică Popescu și trei ani de închisoare cu suspendare pentru Gheorghe Nețoiu, fost acționar la clubul de fotbal Dinamo.

Totodată, CAB a hotărât obligarea celor opt inculpați la plata unor despăgubiri către ANAF și către cluburile sportive implicate, precum și instituirea de sechestru asigurător pe averile acestora pentru recuperarea prejudiciului. Toți cei opt oameni din fotbal au declarat recurs.

Pe 2 octombrie 2008, DNA i-a trimis în judecată pe George Copos, președinte și patron al Clubului de Fotbal Rapid București, Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oțelul Galați, Jean Pădureanu, președinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistrița, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei "Becali sport".

Toți au fost acuzați de înșelăciune, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

2013-12-18 12:20:08
Vezi Continuarea