Home »

Primăria Galaţi s-a autosesizat în cazul taximetriştilor care au agresat un tânăr

Primăria Galaţi s-a autosesizat în cazul taximetriştilor care au agresat un tânăr

Primăria Galaţi s-a autosesizat în cazul taximetriştilor care au agresat un tânăr
 

Primăria municipiului Galaţi s-a autosesizat, vineri, în cazul taximetriştilor care au agresat un tânăr şi v-a analiza dacă acţiunea acestora va fi sancţionată conform Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea transportului în regim taxi, elaborat de municipalitate.

Potrivit biroului de presă al primăriei, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la incidentul în care au fost implicaţi mai mulţi şoferi de taxi, iar o persoană a fost agresată, Primăria Galaţi s-a autosesizat şi a solicitat organelor abilitate şi firmei care coordonează activitatea operatorilor de taxi informaţii cu privire la conducătorii auto respectivi şi ale maşinilor acestora.

"Primăria municipiului Galaţi, în conformitate cu reglementările legale în vigoare şi cu Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea transportului în regim taxi, poate lua măsuri de sancţionare, de la aplicarea unor amenzi, suspendarea pe o perioadă de trei luni a licenţelor, până la anularea licenţelor. Mai mult, Primăria municipiului Galaţi poate solicita ARR ridicarea atestatului conducătorilor auto. Facem precizarea că Primăria municipiului Galaţi monitorizează activitatea operatorilor de taxi. Nu este prima dată când municipalitatea reacţionează sau dispune măsuri ca urmare a unor nereguli constatate", se arată în comunicatul emis de biroul de presă al primăriei.

Pe de altă parte, firma de taxi de unde ar face parte mai mulţi dintre taximetriştii implicaţi în conflict a anunţat pe un site de socializare ca face o anchetă internă.

"În urma incidentului mediatizat, se desfăşoară o anchetă atât internă, cât şi a organelor abilitate.Cum scuzele în astfel de situaţii sunt de prisos, vă asigurăm că vor fi aplicate cele mai aspre măsuri, mai exact eliminarea din firmă. Am iniţiat deja o procedură mult mai strictă de evaluare şi control a colaboratorilor şi şoferilor, astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situaţii", se spune în comentariul postat pe site-ul de socializare de reprezentanţii firmei.

Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar penal pentru infracţiunile de loviri şi alte violenţe, furt şi distrugere, după ce un tânăr de 19 ani a fost bătut de mai mulţi taximetrişti, au anunţat reprezentanţii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Evenimentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Lacul Brateş din vecinătatea municipiului Galaţi. Tânărul agresat tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere la Lacul Brateş şi a solicitat un taxi pentru a transporta o instalaţie de sunet. Între şoferul de taxi şi tânăr a avut loc o altercaţie, iar şoferul şi-a chemat în ajutor colegii. Victima a fost înconjurată de zece taximetre iar şoferii acestora l-au bătut cu pumnii şi picioarele, i-au distrus instalaţie de sunet şi i-au luat telefonul mobil.

"Poliţiştii au identificat patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 38 ani, bănuiţi că l-ar fi agresat pe tânărul de 19 ani şi i-ar fi sustras telefonul mobil. Cercetările sunt continuate, cu aceştia în stare de libertate', a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Galai. Gabriela Costin.

AGERPRES/(AS - autor: Dan Paic, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)

2019-04-12 15:07:01
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!