Home »

Tokes Laszlo: Maghiarii din România doresc schimbări radicale în viața politică maghiară

Tokes Laszlo: Maghiarii din România doresc schimbări radicale în viața politică maghiară

 

Europarlamentarul Tokes Laszlo, președintele Consiliului Național Maghiar din Transilvania (CNMT), a declarat duminică, pentru AGERPRES, că maghiarii din România doresc schimbări radicale în viața politică maghiară.

"Așa cum vocea străzii, după incendiul din Clubul Colectiv, a militat pentru demisia clasei politice postcomuniste, și noi, maghiarii din România, dorim schimbări radicale în viața politică maghiară", a spus Tokes.

Eurodeputatul a subliniat că alegerile libere sunt un mare rezultat al democrației, doar că românii nu și-au folosit întotdeauna acest drept și s-au lăsat și influențați.

"Noi, din păcate, în ultimii 25 de ani, nu întotdeauna am exercitat acest drept democratic, de multe ori ne-am lăsat influențați de interesele politice dubioase ale diferitelor partide, care de multe ori au făcut abuz de poziția lor, cum a abuzat și UDMR-ul de încrederea alegătorilor. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania oferă o alternativă față de interesele meschine, de multe ori corupte, ale partidului UDMR. Trebuie să ne lepădăm de corupție și de fraudele electorale. Sper că, de data aceasta, alegerile locale vor reprezenta o izbândă asupra corupției și fraudei electorale", a mai precizat Tokes Laszlo.

AGERPRES/(A-autor Eugenia Pașca, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea)

2016-06-05 12:24:00
AGERPRES

Comentarii

Comenteaza la aceasta stire!